Monday, 1 June 2020

Filled Under:

Teknik Peminta Sedekah Buat Luka Palsu


Dalam filem atau drama kita akan lihat banyak kesan-kesan makeup yang unik dan menarik contohnya macam kesan luka, lebam kena pukul, pucat dan sebagainya. Kadang-kadang luka tersebut nampak macam sangat real dan berjaya memperdayakan mata kita .So korang kena berhati-hatilah bile jumpe penggemis ni . sebelum korang sedekah baik korang periksa  luka-luka diorang tu  , kalau real leh lah korang sedekah ...(nampak mcm x ikhlas nak sedekah jer ) Jom semak cam mn nak buat kesan luka yang real , nanti leh korang  test  jd pengemis

.1. Bahan-bahan yang diperlukan : dakwat merah,  cungkil gigi, cotton buds, span cuci pinggan,gam
2. Buat "area luka" menggunakan gam
3. Tunggu sampai gam kering
4. Ratakan gam dengan pencungkil gigi untuk membentuk area luka
5. Ratakan gam yang masih menggumpal dengan span pencuci pinggan




Ratakan gam dengan pencungkil gigi untuk membentuk "broken skin"

Ratakan gam dan bentukkan kawasan luka dengan span

Samarkan kawasan luka dengan sedikit dakwat merah

Bentukkan dakwat merah menggunakan cotton bud

Luka palsu dah siap, sedia untuk menggemis!


..




0 comments:

Post a comment

Nuffnang Ads

Followers