Thursday, 24 May 2018

Filled Under:

Mulut Paling Besar di Dunia.Untuk menjadi terkenal di dunia kadang harus mempunyai bakat dalam diri baik sengaja mahupun saja dibuat-buat . Di dunia ada pencatat rekod dalam hal hal itu yang sudah memegang rekod sejak lama iaitu Guinness World Records . Sesiapa yang masuk dalam GWR akan mendapat hadiah dan menjadi terkenal di dunia ..


Seperti yang dilakukan oleh Fancisco Domingo Joaquim , warga Angola yang hanya cuba - cuba mengupload video tentang dirinya di youtube hingga mengundang perhatian dunia . Para pemerhati hal hal aneh tergoda dan  menyaksikan video Domingo di Youtube yang menunjukkan betapa lebar dan elastisnya mulut lelaki tersebut .Akhirnya pasukan dari GWR mendatangi dan membuktikan kelebihan Domingo Angola Afrika sana . Ternyata benar seperti dalam videonya , Domingo mampu menunjukkan mulutnya yang lebar dan anjal . Bahkan mampu memasukkan dan Pusing  tin Coke tanpa bantuan tangan .

Mulutnya memang anjal hingga selebar 17 sentimeter atau 6,69 inci . Padahal mulut orang biasa normal hanya sekitar 7 sentimeter saja .Domingo segera menarik perhatian dunia dan videonya di youtube ramai dikunjungi orang  .

Selain mulut terlebar di dunia , GWR juga menyerahkan piagam kepada peraih keunikan lain seperti Janggut terpanjang di dunia , Orang terpendek , Manusia berbulu lebat dan Orang tahan dibakar api .

Sekarang Domingo telah dinobatkan menjadi pemilik mulut yang paling luas di dunia oleh Guinness World Records 2010 dan dia digelar sebagai Jaw Angola of Awe . Tidak dijelaskan di sini bagaimana si mulut besar itu melatihnya hingga boleh muat masuk tin sebesar itu . Bila Domingo diam sebenarnya kelihatan biasa dan mulutnya pun normal .

1 comments:

Followers