Sunday, 31 July 2016

Filled Under:

Video. Permainan Jongkang Jongkit Kereta Bikin Anda Rasa Cemas.Jongkang-jongkit merupakan salah satu permainan yang akrab dengan 
zaman kanak-kanak. Permainan ini kerap kali menggunakan papan panjang dengan aci di tengah. Dengan begitu, jika salah satu hujungnya turun maka hujung lain akan naik.

Alat ini lazimnya dimainkan oleh dua orang untuk menjaga keseimbangan. Namun, sebuah video yang beredar di media sosial ini memaparkan permainan
Jongkang-jongkit dengan cara luar biasa, iaitu menggunakan kereta.

Video tersebut dimulakan oleh sebuah kereta yang tengah berusaha menaiki papan besar berbentuk menyerong. Sementara kereta lain berusaha menolaknya dari bawah.

 


Ketika kedua-dua kereta itu telah sampai di atas, papan bergerak naik turun seperti Jongkang-jongkit. Video tersebut membuat sesiapa yang menontonnya akan merasa cemas.

Tidak hairanlah, postingan itu pun terus menuai pelbagai reaksi dari netter. Meskipun banyak yang menganggapnya sangatmenarik, tidak sedikit yang justru menyebutnya gila.

"Itu sangat menarik, meski sedikit gila," tulis salah satu netter. "Gila, tidak adakah cara yang lebih baik untuk menguji adrenalin," tambahnya yang lain.
0 comments:

Post a Comment

Followers

networkblogs