Wednesday, 22 March 2017

Filled Under:

Sudah 40 Tahun Tak Pernah Senyum.


Kedutan memang menjadi musuh terbesar wanita. Garis wajah dan juga kedutan adalah perkara menakutkan bagi setiap wanita yang selalu ingin tampil awet muda. Banyak cara ditempuh kaum hawa untuk tampil awet muda. Mula rawatan hingga pembedahan plastik mereka tempuh agar tidak mempunyai kulit yang berkedut. Satu cara yang cukup unik pun ditempuh oleh wanita ini.


Seperti yang dilaporkan oleh odditycentral, Tess Christian, 50 tahun mengaku bahawa ia tidak pernah tersenyum selama 40 tahun untuk mengelakkan kedutan. Tess menegaskan walaupun ia tidak pernah tersenyum bukan bermakna ia tidak punya rasa lucu yang baik. Ia memutuskan untuk tidak tersenyum dan tertawa kerana ia ingin mempertahankan penampilan mudanya. Ia pun merasa bahawa teknik ini bagus untuknya.

Tess merasa bahawa strateginya ini jauh lebih berkesan daripada melakukan botox atau mengenakan krim kecantikan. Banyak yang sudah menanyakan kepadanya apakah ia melakukan pelbagai treatment, kerana kulitnya memang kelihatan hampir muda.

Tahukah anda bahawa tidak hanya Tess yang melakukan hal ini. Selebriti hollywood, Kim Kardashian pun dikhabarkan telah berusaha untuk tidak tersenyum kerana menyebabkan kedut. Beberapa pakar kulit bahkan membenarkan helah ini. Walaupun demikian pasti sukar untuk menahan ketawa apabila ada gurauan yang benar-benar lucu. Beliau telah mengatasi dengan mudah dan dia belajar untuk tersenyum dan bukannya tersenyum atau ketawa apabila tiada jenaka. Dia perlahan-lahan belajar bagaimana untuk mengawal ekspresi wajahnya ketika mendengar ia lucu.

Di satu sisi ada yang mengatakan bahawa tersenyum dan tertawa malah akan memuatkan muda kerana terus melepaskan hormon endorfin dan membuat seseorang merasa baik. Namun Tess tidak terjejas, ia cukup bahagia dengan apa yang ia lakukan dan sangat puas dengan kulitnya yang kelihatan muda di usianya yang sudah tidak muda ini
.

0 comments:

Post a Comment

Followers

networkblogs