Sunday, 2 April 2017

Filled Under:

Tiap tiap Hari Makan Pasir.

  
Manusia pada umumnya makan makanan yang mempunyai karbohidrat dan vitamin serta zat keperluan tubuh sehari-hari. Namun berbeza dengan wanita berasal dari  India bernama Sudama Devi, yang suka makan pasir.

 Dia mengaku bahawa setiap harinya ia memakan pasir, bahkan boleh menghabiskan pasir 1 kg. Ia mengatakan jika pertama kali memakan pasir adalah saat bergurau dengan teman-temannya ketika masih berusia 10 tahun.

  
 Sejak saat itu ia menjadi suka dan bahkan ketagihan. Demi memenuhi keperluan untuk mengambil pasir, sekurang-kurangnya keluarganya perlu menyediakan 1 kg pasir yang ia makan 3 hingga 4 kali dalam sehari. 

Devi juga mengaku jika pasir sangat enak dan mempunyai rasa yang manis.Devi juga tidak pernah mengeluh sakit dan memeriksakan diri ke doktor akibat makan pasir. Ayah dan adik-adiknya ketika masih belum berkeluarga selalu mencarikan pasir untuk Devi.


 Namun kini ia telah berkahwin dan mempunyai empat orang anak. Sehingga kini suami Devi yang setiap hari harus menyediakan pasir untuk Devi.
0 comments:

Post a Comment

Followers

networkblogs