Wednesday, 14 June 2017

Filled Under:

Ini Punca Kenapa Perut Perempuan Mudah Buncit.
Salah satu musuh terbesar untuk wanita yang ingin kelihatan cantik dengan tubuh yang sesuai adalah bahagian perut yang buncit. Sedihkan saat harus melihat tumpukan lemak  di perut. 

Perut buncit tentu disebabkan oleh beberapa perkara. Berikut ini  ulasannya untuk agar kamu dapat menghindarinya dan bebas dari perut buncit. Semak senarai lengkapnya di sini .


.Yang pertama adalah sering menunda jam makan. Banyak orang yang berfikir kalau menunda jam makan mampu membantu tubuh agar lebih langsing. Jadi, lupakan hal tersebut , saat kamu menunda atau mengelakkan waktu makan maka kamu akan jadi lebih lapar di malam hari. Ini akan membuat kamu makan lebih banyak.


.Sit up perut memang baik untuk otot-otot perut. Namun itu tidak ada kesan sama sekali terhadap lapisan lemak di perut. Jadi melakukan 50 atau bahkan 100 sit up setiap hari ternyata tidak begitu berpengaruh . Untuk mendapat perut yang rata kamu disyorkan untuk melakukan latihan kardio selama 10 minit, atau kamu boleh berlari di atas treadmill selama 30 minit sehari.


.Banyak orang yang berfikir bahawa makanan berlemak tinggi adalah makanan yang perlu dijauhi. Jadi, ini tidak bermakna kamu perlu membuang semua makanan berlemak . Ada beberapa makanan yang mengandungi lemak baik yang justeru membantu membakar lemak di perut dan menekan nafsu makan.

Beberapa ulasan tentang pola hidup sihat yang sering disalah ertikan sehingga membuat tubuh jadi tidak sesuai.Semoga maklumat ini bermanfaat dan dapat membantu kamu hidup lebih sihat..
0 comments:

Post a Comment

Followers

networkblogs