Thursday, 3 August 2017

Filled Under:

Polis Paling Cantik di India.


Para pengguna internet di India baru-baru ini dikejutkan oleh beredarnya foto wanita cantik yang bekerja sebagai polis. Merin Joseph, nama polis wanita itu membuat seluruh  warga India yang komen di laman Facebooknya dan bersedia untuk "ditahan.

" Foto Merin telah mendapat 2,300 like. Selain di Facebook, gambar itu juga merebak melalui WhatsApp. Ada pelbagai komen  tentang polis cantik itu. "Saya jadi ingin merompak dan ditangkap," tulis salah satu penduduk di india.

 Meskipun mungkin hanya bergurau, foto Merin justru membuat para lelaki di India rela ditangkap dengan syarat yang menangkap adalah polis cantik itu.

 Selepas foto Merin semakin meluas di dunia maya, ada salah satu rakyat india yang menyatakan kalau dia bukan pembantu polis di Kochi seperti yang disebutkan. Kerana banyak arga india yang bertanya tentang kebenaran maklumat itu, Merin akhirnya memberikan penjelasan di laman Facebooknya. 

"Saya bukan pembantu polis di Kochi tetapi saya baru bertugas di sana selama dua minggu," tulisnya. Postingan Merin itu mendapat 5 ribu like dan dishare 330 kali. Merin adalah lulusan St Stephen College di New Delhi, India.

 Dia bertugas memimpin delegasi India ke mesyuarat peringkat tinggi Y20 di Australia.
0 comments:

Post a Comment

Followers

networkblogs