Thursday, 4 May 2017

Filled Under:

Berkahwin Dalam Pasaraya.


 Bagi kita, pasar raya adalah tempat membeli-belah yang biasa sahaja. Namun, nampaknya perkara ini tidak berlaku bagi sepasang kekasih di Cambridge, United Kingdom. Sepasang kekasih bernama Rebecca Wooller dan Blake Green menganggap pasar raya adalah tempat istimewa dan romantis bagi mereka. Dan kerana anggapan itulah mereka memutuskan untuk melakukan upacara  perkahwinan di sana.

 Rebecca dan Green telah menjalin asmara selama 2 minggu. Keduanya dipertemukan pada bulan september tahun lalu di salah satu cafe bernama Morrisons di Cambridge, United Kingdom. Rebecca adalah wanita berusia 44 tahun, sedangkan Green adalah lelaki berusia 53 tahun.

Pasangan kekasih ini mengatakan bahawa di kafe Morrisons yang terletak di salah satu pasar raya di Cambridge, mereka banyak menghabiskan masa bersama, sekadar berbual dan menikmati hari-hari yang menyeronokkan. Hal inilah yang menjadikan mereka memutuskan untuk melangsungkan perkahwinan di sana. "Banyak kenangan indah bersama yang tidak boleh dilupakan. Cinta pertama kami adalah di sana, kami sangat bahagia ketika berada di sana," ungkap Green.

Dari laporan yang ada, pasangan ini akan ke pejabat cacatan awam di Cambridge berhampiran tempat tinggalnya untuk melangsungkan perkahwinan rasmi saat pagi hari. Sedangkan siang hari di hari yang sama, mereka akan melangsungkan upacara  perkahwinan di pasar raya tersebut. Green berkata "Kami merancang menyusuri lorong pasar raya sebanyak mungkin dan menggunakan lagu romantis" Love is an Open Door "yakni sebuah lagu pada filem Frozen untuk perkahwinan kami."

Perkahwinan mereka akan dilangsungkan pada tarikh 21 march mendatang. Pembantu Manager Supermarket yang bernama Gemma Avery, mengatakan bahawa pasangan ini telah bercakap kepadanya tentang rancangannya berkahwin di sana. Dan rancangan itu telah diluluskan. Gemma Avery juga menyampaikan bahawa pelanggan yang ingin membeli-belah di pasar raya tersebut untuk tidak bimbang saat perkahwinan berlangsung. Pasar raya selalu terbuka untuk siapa saja yang ingin membeli-belah di sana.
Saksikan video menarik ini:

0 comments:

Post a Comment

Followers

networkblogs